ShortCrypto: De ce sa pun bani in asa ceva?

ShortCrypto este o serie de postari scurte in care personal imi spun parerea despre anumite aspecte legate de Crypto, monede, blockchain etc. Vorbesc simplu si personal pentru ca nu sunt nici programator si nici consultant financiar.

Tot acest fenomen cu crypto si blockchain poate fi o intreaga revolutie sau poate fi o mare vrajeala/teapa/alt sinonim/alt sinosim/alt sinonim. Asa ca hai sa facem un caz pentru ambele variante.

Crypto este o vrajeala si in cativa ani o sa dispara

Teoretic este posibil pentru ca orice este posibil. Vor trece cativa ani si totul se va narui si vei pierde banii investiti. Aici iar doua variante:

1. Ai bagat multi bani pentru ca ai crezut si ti-ai vandut vaca si porcii ca sa cumperi crypto monede. Ai pierdut tot sau aproape tot si acum plangi si injuri. Daca asta este cazul tau, inseamna ca esti putin cam prostut si poate meriti asta, ca sa inveti ceva din aceasta situatie. Cum sa bagi toti banii pe care ii ai in ceva? Nici la bursa nu bagi tot pentru ca in orice fond de investitii poti sa pierzi.

2. Ai bagat niste banuti pe care iti permiti sa ii pierzi a.k.a nu mori de foame daca ii pierzi. Poate cumperi cate putin cand ai un ban in plus si crezi in acest “fenomen”. Este ok asa. Ai incercat ceva si nu a mers. Asta este, se mai intampla. Te ridici, te scuturi putin si mergi mai departe.

Crypto va creste si va deveni parte din economia mondiala

Ai investit bani si dupa ceva ani, toata investitia a dat roade…mai mari sau mici, in functie de cand, cum si cat a investit. Deci ai facut o investitie, ai facut niste bani. Avand in vedere ca intregul ecosistem este inca foarte primitiv, foarte la inceput de drum, este foarte probabil ca si in 2018 sa fii considerat early adopter cand se va vorbi la trecut in 2030.

Daca asta ar fi situatia, ar fi cam si cum ai fi un investitor la inceputurile lui Google, Facebook, Amazon, Apple si alti monstri ai zilelor noastre.

SI acum revin: Daca luam in calcul investitie vs potential ROI pe termen mediu (2-5 ani), eu zic ca este un risc destul de bun. Dar, again, doar sa investesti sume cu care esti ok sa le pierzi. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa ai conturi de economii sau bani investiti in alte fonduri traditionale de investitii. Crypto trebuie sa fie doar o parte din economiile tale investite.

You May Also Like

About the Author: Razvan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *