De ce blog?

de ce

De ce blog? Care e sensul acestui blog? O intrebare la care am contemplat ceva timp…mult timp. Intr-un final am ajuns al 2 concluzii mari si late:

1. Sa trec peste blocajul mental de a fi capabil sa scriu articole

Foarte mult timp am fost reticent sa scriu articole. Mereu am avut frica de a nu livrare articole “demne” de a fi citite, si asta m-a tras foarte mult in jos in proiecte personale sau pentru clienti. A trebuit sa platesc alte persoane care sa creeze continut pe care mai tarziu, inainte de a fi postat, a trebuit sa il editez pentru ca era prea mult “fluff” sau nu avea un mesaj sau pur si simplu nu avea nici o nota de personalitate (genul de articole pentru comunicate de presa).

in perioada cand eram la inceput si nu prea aveam bani pentru articole, multe proiecte au ajuns sa dispara pentru ca nu au putut sa genereze destul de mult incat sa merite existenta lor si plata domeniului, hosting etc.

Cu timpul, am ajuns sa scriu articole in limba engleza. Bineinteles ca trebuia sa le trimit unei persoane din USA pentru a le citi si corecta inainte sa le public. Cand am vazut ca articolele vin cu foarte putine corectii, am inceput sa prind curaj si sa public articole fara “proofread” pe siteuri de mai mica importanta.

*La scoala, ca si limbi straine, eu am facut doar cativa ani de germana si multa franceza. Engleza este o limba invatata pe cont propriu.

Din cand in cand, am mai avut cate un proiect in limba romana si mereu a trebuit sa cumpar articole. Aceeasi problema: pierdeam timp editand articolul de multe ori. Dar cand ma trecea vreun gand sa scriu eu articole, eram tras in jos de aceleasi ganduri – nu cred ca pot sa scriu decent. Mai bine lasa!

Asa ca acest blog ma va ajuta sa trec peste acest blocaj mintal si poate cu timpul, poate cu feedback de la cititori (daca voi avea asa ceva), voi reusi sa scriu natural si fara frici.

2. Freelancer de peste 10 ani – Poate ajut pe cineva cu un sfat/parere

Sunt freelancer de peste 10 ani si am trecut prin multe situatii/platforme/proiecte/nise. Am acumulat o “experienta” din care cred ca pot beneficia si altii. E adevarat ca 99% din toate proiectele la care am lucrat au fost pentru piata de vorbitori de limba engleza, dar asta nu inseamna ca majoritatea lucrurilor nu se aplica peste tot. Pana la urma urmei, toata lumea din sfera bloggingului, marketingului si in principiu tot ce este legat de marketing online, au preluat si au invatat de “afara”.

Singura data cand am fost angajat la o companie cu birouri si tot ce trebuie, am stat 8 luni. M-am plictisit enorm si am simtit ca pierd timpul si nu invat nimic. Plus ca a venit si o oferta buna de a incepe un proiect fain si am zis Bu’bye!

Freelancing-ul este mult mai dinamic. Esti nevoit sa inveti lucruri de unul singur pentru ca trebuie sa livrezi si nu vrei sa pierzi mult timp cautand o persoana cu anumite skill-uri, sa ii explici ce vrei, sa astepti sa livreze, sa verifici, sa faci plata etc etc. Normal ca vorbesc despre taskuri minore aici.

Dar intr-o companie te lovesti mult de birocratie, nivele, departamente si alte nebunii. Trebuie sa trimiti altora care iti vor livra cand se vor elibera de toata munca pe care o au deja pe lista. Si daca ala este un coleg care nu te sufera…you know the story :).

Asa ca voi incepe sa scriu aici de cate ori consider ca am ceva util de spus, sau nu. Ceva care poate ajuta pe cineva, sau nu. Cand am vreo idee sau cand vreo parere despre ceva. Voi scrie…sper!

 

 

About the Author: Razvan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *